Digital, Strategy & Design + + + + +

Vruchtvlees staat voor het realiseren van potentie van ambitieuze merken én mensen. Daarom verwelkomden we woensdag 30 mei 9 leerlingen van Basisschool ‘t Palet voor een bliksemstage op de studio. JINC vroeg ons de ogen van deze leerlingen te openen en te laten zien dat je voor een succesvolle carrière niet per sé arts of advocaat hoeft te worden.  


Wat is JINC?

JINC zet zich in voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt. Via bliksemstages, sollicitatietrainingen en andere programma’s hoopt JINC kinderen uit omgevingen met weinig rolmodellen en werkloosheid te inspireren werk te vinden dat bij ze past. Dankzij JINC krijgen meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.


9 Digital Designers in de dop

Wat doet een Digital Designer eigenlijk? En wat is een projectmanager? Na een korte introductie over het ontstaan van Vruchtvlees en het belang van design doken we gelijk de diepte van de verschillende rollen in. Aan de hand van post-its met competenties koppelden de leerlingen ze aan de juiste persoon. Al gauw werd duidelijk: stuk voor stuk ambieerden ze een rol als designer.

Na een korte pauze met limonade en koekjes legden we ze de briefing van een nieuw Haags pretpark voor. Als designbureau pitch je je ideeën vaak tegenover andere bureau’s. Daar gaat een hoop werk aan vooraf. Daarom vroegen we de leerlingen ons te helpen en drie voorstellen met een naam, campagne, pay-off en logo te maken én aan ons te pitchen in de vorm van een elevator pitch. Die we natuurlijk ook even in de lift hebben geoefend.

Een elevator pitch, die oefen je natuurlijk in de lift!

Vol enthousiasme werden de drie ideeën gepresenteerd aan de ‘klant’. We waren erg onder de indruk wat de drie groepen in korte tijd op papier hadden gezet. De ideeën raakten veel meer vlakken van ons werk dan we hadden verwacht, met pakkende pay-ofs als ‘Durf te komen’ en marketingacties ‘3e persoon gratis'. De leerlingen waren erg enthousiast en gingen naar huis met een notitieblokje voor al hun ideeën. Eén leerling in het bijzonder stal ons hart. Zij fluisterde ons bij de deur nog in: “Ik wil hier later heel graag komen werken”.


Dank aan JINC voor de uitnodiging!

Loading