Digital, Strategy & Design + + + + +

Altijd tijd voor Dutch Design


De nieuwe Dutch Design Week website staat live! Na 12 weken intensief sprinten met de Dutch Design Foundation is het eerste begin van ons digitale partnerschap een feit. In de site zijn een aantal geavanceerde technieken toegepast, die Dutch Design Week het hele jaar door relevant maakt. Door het modulaire Vruchtvlees-cms zijn we in staat geweest om een uniek algoritme te ontwikkelen die gedurende het jaar de juiste content serveert en geavanceerde koppelingen te maken met Salesforce. Samen met de Dutch Design Foundation zullen we de website de komende jaren verder uitbouwen.


Het concept: Design Time

Dutch Design Week is het hele jaar relevant, maar hoe maak je dat online ook zichtbaar? Dat was de vraag van de Dutch Design Foundation. Vanuit de briefing zagen we gedurende het jaar vijf verschillende focuspunten, wat de basis legt voor het concept ‘Design Time’. De website is zo opgebouwd dat er gedurende het jaar steeds een andere fase centraal staat. Hierdoor staan de relevantste call-to-actions voor de websitebezoeker centraal en kan verschillende content op een andere manier worden ontsleuteld voor de zakelijke doelgroep, de ontwerpers binnen de DDW community en het publiek.


De juiste content volgens het unieke algoritme

Het idee van tijd is in de techniek en het design doorgevoerd. Gedurende het jaar doorloopt Dutch Design Week vijf verschillende fases, met verschillende call-to-actions. Hierdoor ziet de website er elke fase anders uit. De nieuwe website maakt het mogelijk de content op verschillende fases te tonen of voorrang te verlenen. In design moments bijvoorbeeld, of met de duidelijke call-to-actions.


We ontwikkelden een algoritme dat het programma en content op een dynamische manier toont. De redactie kan bepaalde content voorrang geven, maar ook de manier waarop de bezoeker interactie heeft met de website heeft invloed welke content waar getoond wordt.


De ultieme Dutch Digital Design ervaring

Kortom, de nieuwe Dutch Design Week website bevat slimme toepassingen die de eindgebruiker helpt hun weg te vinden tijdens, voor en na het event. Dat geldt voor zowel de Dutch Design Week bezoeker, als het hart van DDW: de community van ontwerpers en deelnemers. De community kan in het cms hun eigen content toevoegen, die vervolgens binnen de digitale huisstijl wordt gepresenteerd. Daarnaast zijn er verschillende technische toepassingen gedaan om de overall performance van de website te verhogen. Gedurende de Dutch Design Week zelf ligt er extra nadruk op de mobiele ervaring. We kijken ernaar uit om de website verder uit te bouwen met de insights van de gebruikers.

 

 

 

 

Loading

Vruchtvlees is now

Designers, developers and strategists who transform good brands into great ones. We create living brands: flexible, scalable platforms that empower companies to become the best version of themselves: ones that people love and drive growth.

Head to the new website