Digital, Strategy & Design + + + + +

Hoe kunnen we Vruchtvlees verduurzamen?

De Gezonde Stad schoot te hulp


We werken bij Vruchtvlees het liefst voor ambitieuze merken met grote doelen. Een van die merken is De Gezonde Stad. Vanuit Amsterdam werkt hun kleine projectteam aan behapbare en concrete oplossingen die onze maatschappij een stuk beter maken. Samen met De Gezonde Stad keken we naar mogelijkheden waarop ook wij een grotere impact kunnen maken op het milieu en de maatschappij. 

 

De Gezonde Stad wil Amsterdam duurzaam en gezond maken. Dat doen zij door samen met een community van Amsterddammers en andere koplopers uit de stad projecten en events te starten en duurzame initiatieven te ondersteunen. Wij werken regelmatig met De Gezonde Stad aan hun strategische campagneconcepten, vormgeving, digitale ontwikkeling en de uitrol van online campagnes. 


Drie oefeningen

Duurzaamheid is een grote en brede term, en omvat niet altijd de juiste lading. De workshop van De Gezonde Stad gaat dan ook meer om concrete acties, dan om een concreet onderwerp. In drie oefeningen dagen ze ons uit grondig na te denken over de toekomst van onze wereld en waar we gelukkig van worden, om dat vervolgens om te zetten naar concrete acties. 

De vragen:

  1. Waar worden we gelukkig van?
  2. Hoe zien we de toekomst over 40 jaar?
  3. Hoe gaan we zorgen dat we daar op de juiste manier kunnen komen?

 

Geluk

De Gezonde Stad gelooft dat voor je grote stappen kan maken en verandering teweeg kan brengen, je eerst moet weten waar je zelf voor staat. Als je dichtbij jezelf staat, dan kun je goed kijken welke veranderingen je eenvoudig en snel kan doorvoeren. 

 

De toekomst

Over 40 jaar ziet de wereld er heel anders uit. We zien kansen voor automatisering o.a. in infrastructuur, bredere toepassing van kunstmatige intelligentie, omgang met energie en verspilling met als gevolg meer gemak voor de mens en een betere balans voor de wereld. 

 

Tegelijkertijd zien we een tendens waarin meer onzekerheid en extremiteiten in zowel bevolking, natuur als maatschappij naar voren komen. Mensen gaan door digitalisering en het gemak steeds meer in hun eigen bubbel en daardoor verder van elkaar af leven.

 

Als bedrijf en als mens kun je binnen deze tendensen impact maken, mits je goed weet welk thema we op willen focussen. Wat vinden wij belangrijk om te doorbreken? Of juist te versterken? Hoe kunnen wij een bijdrage leveren? 

 

En nu: de verwarming uit

Door onszelf en de toekomst in kaart te brengen, kunnen we concretiseren wat we eraan kunnen doen om deze situaties zo best mogelijk leefbaar te maken. Er zijn kleine zaken die we al oppakken: zo proberen we de verwarming altijd uit te doen en scheiden we ons afval. Toch zijn er veel zaken waar we ons nog niet bewust van zijn. Om ons goed te realiseren wat we precies uitstoten is een goede analyse van onze uitstoot, leveranciers en afvalstromen van belang. Daarnaast is het belangrijk dat we een nog duidelijkere visie ontwikkelen op de verschillende waardes waar we voor staan, zodat we dit actief naar buiten kunnen dragen. Mooie stappen, die we snel gaan concretiseren! 

Loading

Vruchtvlees is now

Designers, developers and strategists who transform good brands into great ones. We create living brands: flexible, scalable platforms that empower companies to become the best version of themselves: ones that people love and drive growth.

Head to the new website