Digital, Strategy & Design + + + + +

Vruchtvlees verzorgt rebranding grote speler uit Silicon Valley

Samenwerkingstool Miro, voorheen RealtimeBoard, (gebruikt door o.a. Twitter, Netflix,  IKEA) voorzien van nieuwe identiteit


The word is out! Miro, voorheen bekend als RealtimeBoard, werd vandaag gelanceerd op SXSW in Austin Texas. IKEA, Netflix & Twitter zijn slechts enkele voorbeelden van de 2 miljoen gebruikers die de online samenwerkingstool gebruiken. Vruchtvlees was verantwoordelijk voor de strategische rebranding en alomvattende identiteit. Een uitdagend proces, waarin Vruchtvlees intensief samenwerkte met Miro-teams in Silicon Valley, Perm en Amsterdam op het platform zelf.

 

 

Een mooie uitdaging voor Vruchtvlees: “Na onze benoeming tot European Design Agency of the Year, weer een nieuwe mijlpaal in het bestaan van Vruchtvlees. Werken voor een grote speler uit Silicon Valley zorgt voor grote uitdagingen, die we met veel plezier zijn aangegaan,” vertelt Roman Stikkelorum, managing Director van Vruchtvlees: Digital, Strategy & Design. “In nauwe samenwerking met het Miro-team in Silicon Valley, Perm en Amsterdam, hebben we in korte tijd een merkidentiteit van wereldniveau opgezet. De komende tijd blijven we dichtbetrokken in de verdere uitrol van het merk.”

 

 

De keuze voor Vruchtvlees was een bijzondere keuze vertelt Yegor Korobeynikov Sr. Manager, Brand Experience Miro: “Onze long- en shortlist bestond uit bureaus in de Verenigde Staten en Nederland. We zochten een bureau dat net zulke grote ambities had om een opvallende identiteit in de Saas-markt neer te zetten. Het kwalitatieve werk en de benoeming tot European Agency of the Year overtuigde ons dat ze een originele kijk op het project zouden hebben. Dat, in combinatie met de agile werkwijze en design sprints gaven ons het enthousiasme en vertrouwen de samenwerking aan te gaan. We zijn blij met het resultaat!”

 

 

Door gebruik te maken van Miro als tool bij de ontwikkeling van Miro als merk werd ons werkproces versterkt. De oneindige workspace bood een vogelvluchtperspectief waarmee we het hele proces in z’n geheel konden overzien. Zo overstegen we niet alleen fysieke grenzen, maar konden we ook denkprocessen beter in kaart brengen. Sr Designer Walewijn den Boer vertelt: “Aan de hand van design sprints en korte iteratiemomenten, videocalls en chats, zijn we in staat geweest snelle en daadkrachtige beslissingen te kunnen nemen. Het merk omvat veel verschillende facetten en moet daardoor op meerdere niveaus toepasbaar zijn. We zijn gestart met een concreet merkverhaal, waar de identiteit en het platform op is voortgebouwd. Door te werken in Miro konden we de verschillende processen uitstekend in beeld brengen en draagvlak creëren binnen de organisatie.”


Benieuwd naar het eindresultaat? Bekijk het vanaf 10 maart op miro.com. De komende tijd geven we je in onze nieuwsbrief en social kanalen meer inzicht in het proces. Je volgt ons @vruchtvlees.

 

 

Meer weten?

Bel ons op +31 707851734
Verzend een email naar info@vruchtvlees.com
Of volg ons @vruchtvlees!

Loading

Vruchtvlees is now

Designers, developers and strategists who transform good brands into great ones. We create living brands: flexible, scalable platforms that empower companies to become the best version of themselves: ones that people love and drive growth.

Head to the new website